День хрещення Русі

Сьогодні, 28 липня, Україна святкує 1033-у річницю хрещення Русі.

Датою свята Хрещення Русі обрано 28 липня, оскільки саме в цей день православний світ вшановує пам'ять рівноапостольного князя Київського Володимира Святославовича. Він, як відомо, не тільки сам навернувся до християнства, але й посприяв тому, що воно стало державною релігією Київської Русі.

Згідно з літописом, влітку 988 року князь Володимир Святославович був охрещений в церкві св. Якова в Херсонесі й одружився з сестрою візантійського імператора Анною. Наприкінці літа він із дружиною повернувся до Києва і наказав усім прийняти нову віру, а поганських ідолів скинути у Дніпро.

У цей день багато років тому хрестилася Русь, і ми вітаємо всіх, хто в серці зберіг святу віру в єдиного Бога, з цієї великої датою! Нехай ваші домівки будуть теплими і затишними, гості будуть добрими, мир, добробут і лад витають навколо вас, а сімейство буде міцним, здоровим і люблячим!

Вітаємо зі святим днем, коли Київська Русь прийняла віру християнську православну! Бажаємо, щоб Господь зберігав і оберігав тебе від непосильних скорбот і хвороб! Щоб завжди у всьому супроводжувала удача, а все погане і негативне неслося геть!

/Files/images/den_hreschennya_rus/11.jpg /Files/images/den_hreschennya_rus/3.jpg /Files/images/den_hreschennya_rus/8.jpg

/Files/images/den_hreschennya_rus/12.jpg /Files/images/den_hreschennya_rus/5.jpg /Files/images/den_hreschennya_rus/6.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 65